kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Gyerek   /  

Gyerekrajz feszültség jelei

3 jel a gyermekrajzokon, ami rejtőzködő feszültségre utal: ezekre figyelj

Ha vetsz egy alaposabb pillantást a képekre, következtethetsz belőlük.

Forrás: Femina.hu

Bár abban az esetben, ha a szülő kellő figyelmet fordít a gyerekére, és nap mint nap beszélget vele, utóbbi képes elmondani, ha valami bántja vagy feszültté teszi, sok esetben mégis kimondatlanok maradnak a problémák, mert a kicsi nem tudja, miként mondja el, vagy éppen maga sem tudja megfogalmazni, mi a gondja. Ilyenkor is jó tolmács lehet a gyerekrajz.

A gyerek a körülötte zajló dolgokat, amiket lát, hall, amik vele történnek, rajzaiban vetíti ki. Tudattalanul képeibe érzelmeit is belecsempészi: a grafológiában és a pszichológiában a rajzelemzés éppen ezért kap kiemelt figyelmet.

A gyerekben lakozó feszültség nem mindig látszik kívülről, így az azt kiváltó dolog is megoldatlan marad. Érd tetten a lappangó feszültséget rajzain, hogy segíthess neki: ezeket a jeleket figyeld!

 

3 jel, hogy feszült a gyerek

Rajzeszközök használata

A feszült gyerek rajzain gyakoriak lehetnek a vésett vonalak. A ceruza erős nyomása a bent lakozó feszültség fizikai megtestesülése. Emellett a színhasználat is beszédes. A sötét színek és a vörös árnyalatok előnyben részesítése ugyancsak belső feszültségre utal.

Árulkodó figurák

Ha a gyerek rendre olyan emberalakokat rajzol, amelyeknek nincs karja, illetve lába, az vészjósló jel lehet. A gyerek érzelmileg instabil lehet, biztonságérzetét elveszíthette a családban. Ha vannak karok, de égnek állnak, az arra enged következetni, hogy a gyereknek erősebb felnőttjelenlét kellene.

Milyen jegyben született a gyerek? - Ilyen személyiséget hozott magával
Milyen jegyben született a gyerek? - Ilyen személyiséget hozott magával
15 alvássegítő tipp, ami biztosan beválikA 10 legédesebb gyerekdal10 gyakori szülői hibaÍgy lesz jó tanuló a gyerek15 készségfejlesztő, aminek minden gyerekszobában ott a helye9 ötletes alvássegítő szerkentyű 5000 forint alattA gyerekek 15 legkedvesebb szórakozása15 tipp, hogy angyali gyerkőcöt nevelj16 bűbájos játék lányoknak és fiúknak17 mesekönyv, amit imádnak a gyerkőcök

Hanyag színezés

Ha nem túl kicsi még a vonalak figyelembevételéhez, a színezés hanyagsága, a vonalból való állandó kiszaladás rossz jel lehet. Arra utalhat, a gyerek szorong valamitől. Igyekezz kideríteni, mi lehet az. Az iskolában, de akár barátaival vagy osztálytársaival kapcsolatos baj is lehet, de otthoni dolgok is aggaszthatják.

Még nincs hozzászólás

Egészségtelen ételek

Ti is rendszeresen leemelhetitek őket a boltok polcairól.
Gyerek

2016 családi horoszkóp

Milyen nehézségek, változások következhetnek be az életetekben? Olvasd el!
Gyerek
Femina mesék és színezők

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.