kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Gyerek   /  

Furcsa nevek lányoknak

Szegény gyerekek: ma Magyarországon ezek a lánynevek is adhatóak

Csöppet sem irigyeljük azokat a kislányokat, akiknek a szülei ilyen nevet adtak.

Szerző: Németh Lilla
Forrás: Femina.hu

Több olyan nevet is lehet találni az anyakönyvezhetőek között, amik inkább szörnyülködést vagy nevetést válthatnak ki, mint tetszést.

Kigyűjtöttünk néhányat ezek közül: a cikkünk az MTA Nyelvtudományi Intézet idei listája alapján készült.

Allegra

Hiába az allegro szócska, ami a zenében a gyors tempót jelöli, nekünk akkor is az allergia elleni gyógyszert juttatja az eszünkbe ez az utónév. Nem is ajánlanánk a szülőknek, hogy így nevezzék el a lánygyermeküket.

Eudoxia

Az Eudoxia mintha csak egy újabb gyógyhatású készítmény elnevezése lenne. Valószínűleg még akkor sem fog tetszeni a gyereknek, ha egyébként szoros szálak fűzik majd az orvosi pályához.

Kandida

A Kandida név a Kandid férfi megfelelője, ugyanakkor nagyobb az esélye annak, hogy a Candida gombára gondolnak az emberek minden egyes alkalommal, amikor szegény gyerkőc bemutatkozik.

Konkordia

Szinte már látjuk is magunk előtt Konkordiát, a stewardess kisasszonyt. Az utasszállító repülőgépre emlékeztető nevet úgyszintén inkább a kerülendőek közé sorolnánk.

Kreszcencia

Egy ilyen névvel megáldva örülhet a gyermek, ha egyáltalán ki tudja ejteni, de a nagyszülőknek is fejtörést okozhat megjegyezni. Ha a kezdeti nehézségeken túl is jut a család, a későbbiekben még mindig gondok akadhatnak a hivatalos ügyek intézésekor.

15 jel, hogy lelki problémákkal küzd a gyerek
15 jel, hogy lelki problémákkal küzd a gyerek
15 alvássegítő tipp, ami biztosan beválik17 mesekönyv, amit imádnak a gyerkőcökA 10 legédesebb gyerekdalMit vigyél magaddal a kórházba?15 természetes megoldás gyerekbetegségekre15 fegyver az influenza ellen8 nőies, karcsúsító ruhadarab pocakosoknak8 étel, amit minden gyereknek meg kellene kapnia10 nélkülözhetetlen ruhadarab, ha pocakos vagyNőies frizurák kismamáknak, kevés hajból

Orália

Legkésőbb amint a gyermek a serdülőkorba ér, meggyűlhet a baja a társai kíméletlen megjegyzéseivel. Az is elképzelhető, hogy a gúnyolódás egészen vulgáris irányba fajul: nem is értjük, hogyan engedélyezhetik ezt a nevet.

Skolasztika

A Skolasztika iskolához tartozót jelent, és ez meg is egyezik azzal, amit ennek ismerete nélkül is társítanánk hozzá. Nem egy bájos, csilingelő hangzású, hanem ez már egy kicsit túlságosan is komoly név, bármilyen személyiségű is legyen a gyermek.

6 hozzászólás
Werecke       2016-03-05 21:11
7.
Szép még az Anália, Hipertonia ,és a Klausztrofóbia név is.
gyarmaticsalad       2016-03-05 18:08
6.
Emlékeztek még arra az agyament,bigott szurkoló apára,aki  lánykájának a Fradika nevet ötlötte ki? Kiváncsi lennék,szegény gyermek hogyan boldogul vele ?
obsitos       2016-03-05 12:11
5.
A túlzásba vitt demokrácia ezt eredményezte, állítólag igény van rá !!! A SKOLASZTIKA egyébként,megnéztem!, filozófiai-teológiai irányzat. Férfiak művelték, amikor a nők még konyhalányok vagy hetérák voltak mindössze (szegény helyen igavonók).
válasz a 4. kommentre (simi43 - 03-05)

Névválasztás babának

Vedd tekintetbe a vezetéknevet és a monogramot is a névválasztásnál.
Gyerek
Keresztnév és küldetés

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.