kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Gyerek   /  

Furcsa nevek fiúknak

Szegény gyerekek: ma Magyarországon ezek a fiúnevek is adhatóak

Elképesztő, hogy milyen lehetőségek állnak a szülők rendelkezésére.

Szerző: Németh Lilla
Forrás: Femina.hu

A terhesség során előbb-utóbb felmerül az a kérdés is, hogy mi legyen a neve a születendő babának. A döntést sok minden befolyásolhatja: a családi hagyományok, a vezetéknévhez való illeszkedés, de akár az is, hogy milyen könnyű az adott nevet kiejteni, leírni.

A választást jól meg kell fontolni, hiszen kihat a gyerek későbbi életére. A következő fiúnevek azonban igencsak furcsák: az MTA Nyelvtudományi Intézet idei listájából gyűjtöttünk.

Bagamér

Csupán egy "i" betű választja el a fagylaltárus nevétől, aki Csukás István Keménykalap és krumpliorr című ifjúsági regényében szerepel. Nem túl szerencsés egybecsengés.

Dagobert

Ezt a nevet a "bácsi" szóval kell megtoldani, és megkapjuk a Walt Disney jól ismert kacsafiguráját. Lehet, hogy szeretni fogja a mesét, ugyanakkor az egyezés miatt csúfolhatják a társai.

Frodó

Azt a gyermeket sem irigyeljük, akit Frodónak neveznek el a szülei. Bár Zsákos Frodó A Gyűrűk Urában egy hős, amellett egy hobbit is, vagyis alacsony termetű, ami igencsak mókásan jöhet ki akkor, ha a csemete történetesen magas lesz.

Ixion

Az Ixion hangzása minket leginkább egy űrállomásra, vagy legalábbis valami csillagászattal kapcsolatos dologra emlékeztet. Bár az vitathatatlan, hogy egyedi név, a gyerek földrajztanárán kívül más valószínűleg nem értékelné annyira a különlegességét.

Milyen jegyben született a gyerek? - Ilyen személyiséget hozott magával
Milyen jegyben született a gyerek? - Ilyen személyiséget hozott magával
15 alvássegítő tipp, ami biztosan beválikA 10 legédesebb gyerekdalMit vigyél magaddal a kórházba?14 termékenységnövelő tippEzeket edd az egészséges babáért15 enyhítő tipp a kellemetlen terhességi tünetekreTiltott ételek listája kismamáknak15 mellápoló tipp kismamáknak9 ötletes alvássegítő szerkentyű 5000 forint alattA gyerekek 15 legkedvesebb szórakozása

Orion

Ugyan létezik Orion csillagkép, ez a név mégis inkább a híres magyar márka elektronikus készülékeit juttatják az eszünkbe. Ez is problémás lehet, bár mindenképpen érdekes helyzetet eredményezne, ha a fiúgyermek éppen ilyen területen helyezkedne el felnőttként.

Robinzon

Robinson Crusoe Daniel Defoe regényének főhőse, aki a szerencsétlenségére sorozatosan hajótörést szenved, és hosszú időt tölt egy lakatlan szigeten. Habár egy igazi túlélő, bizonyára egyetlen szülő sem szeretné, ha a gyermeke hasonló kalandokba keveredne.

Vulkán

A Vulkán sem olyan szerencsés választás, ki ne ismerné Pompeji tragédiáját, amit a Vezúv vulkán okozott. Egy ilyen névvel előfordulhat, hogy a gyereknek hangulatingadozásai mutatkoznak. Vagy ha sportoló lesz, végezhet kitöréseket.

3 hozzászólás
Babi50       2016-08-13 20:16
4.
Nem normális aki ilyen nevet ad,de az se aki engedélyezi!:(
aloevera       2016-01-06 19:48
3.
Egyetértek! A cím találó:"Szegény gyerekek". Olyan sok szép magyar név van a palettán, hogy ennyire külüncködni valóban  csak kitolás a gyerkőccel. Mint tudjuk, a kisgyerekek sokszor kegyetlenek, csúfolódnak. Elképzelem, hogy egy kis Bagamérnek milye... tovább »
válasz a 2. kommentre (BMW motoros - 01-03)
BMW motoros       2016-01-03 20:11
2.
Ha valaki a fenti nevek közül választja ki gyermeke nevét, annak hibádzik valahol valami !! Örök életre csuffá teszi gyereke életét, de az iskolában biztos. Jó lenne, ha minden kedves szülö átgondolná a névválasztást, mielött tönkreteszi csemetéje gy... tovább »

Új keresztnevek

Különösebbnél különösebb nevekkel bővült a kínálat.
Gyerek
Keresztnév és küldetés

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.