kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Gyerek   /  

Az utóbbi évek 5 legbájosabb magyar gyerekkönyve

Az utóbbi évek 5 legbájosabb magyar gyerekkönyve

Sok jó mesekönyvtől roskadoznak a boltok polcai, ám ezek garantáltan tetszeni fognak.

Forrás: Femina.hu

Ha az esős, szeles időjárás a lakásba száműzött benneteket, akkor sem kell kétségbe esni. Ilyenkor jól jönnek a polcon porosodó mesekönyvek, amelyet szülinapra, névnapra vagy éppen csak meglepetésként kapott a gyerkőc - és a távoli tavaszra való tekintettel hamarosan újabbakra is szükség lesz.

A hazai mesekönyvkínálat széles skálájának hála, a klasszikusok mellett számos kortárs alkotás közül is választhatsz, melyek közül összegyűjtöttünk néhány igazán jót. Bújjatok be a pléd alá, és repítsd el csemetédet a mesebirodalom izgalmas világába.

Cipelő cicák a cirkuszban

Berg Judit írása és Agócs Írisz illusztrációi tökéletesen kiegészíti egymást a Cipelő cicák a cirkuszban című mesekönyvben. Az írónő az ihletet a saját családjából meríti, így biztos lehetsz benne, hogy egy igazán különleges kötetről van szó.

Az édes, színes kiscicák legújabb történetében Ciró, Pepe és Lőri mellett egy újabb szereplő bukkan fel. A szürke bundás, sárga csíkos jövevény igazi vagány, farka végén ezüst és arany gyöngyökkel, arcán napszemüveggel. Hogy ki ő, és milyen szándékai vannak, nem tudni. A Cipelő cicák harmadik kötete a világhírű Fregoli Nagycirkusz falai között játszódik, ahol az ismeretlen idegen cica felbukkanásán kívül a Mikulással és krampuszaival is megismerkedhetnek a gyerkőcök.

Kiadja a Pozsonyi Pagony Kiadó.
Ára: 2072 forint.

17 mesekönyv, amit imádnak a gyerkőcök
17 mesekönyv, amit imádnak a gyerkőcök
Minden idők legszebb mesefilmjei15 alvássegítő tipp, ami biztosan beválikA 10 legédesebb gyerekdal15 természetes megoldás gyerekbetegségekre15 fegyver az influenza ellen15 dolog, amitől a gyerek megbetegszikOtthon is veszélyben a gyerek9 ötletes alvássegítő szerkentyű 5000 forint alattVitamindús ételek gyerekeknekA gyerekek 15 legkedvesebb szórakozása

Bogyó és Babóca

A Bartos Erika-féle könyvsorozat legújabb részében újra megelevenedik a katicalány és csigafiú elragadó története, és mint mindig, most is olyan környezetben, amelyben egy csapásra mókává és kacagássá válik a tanulás. Az Évszakos könyvben - mint a cím is elárulja - az évszakok kerülnek napirendre Bogyó és Babóca életében.

A szerző ezekre alapozva négy önálló mesével kedveskedik olvasóinak. Tavasszal a főhősök barátaikkal világot ültetnek, nyáron palacsintáznak, ősszel együtt szüretelnek, míg télen a hóemberépítés fortélyait sajátítják el.

Kiadja a Pozsonyi Pagony Kiadó.
Ára: 2797 forint.

Kiss Ottó: A terepasztal lovagjai

Kiss Ottó művében a középkori lovagregény modernizálására, ifjúsági köntösbe öltöztetésére törekszik. Az izgalmas, humoros és fordulatos történet elsősorban a nyolc-tíz éves korosztálynak szól.

A Bodza utca környékén élő fiúk, Dodi és Szálka léghajót építenek, amellyel meghódítják a földet, a vizet és a levegőt, sőt, a szépséges Fáber Lili szívét is. Grigorján Adorján, az események krónikása cserébe lovaggá üti a fiúkat, és beavatja őket a titkos terepasztal társaságába:

- Most, hogy ti is a terepasztal lovagjai lettetek, elárulhatom a legnagyobb titkomat. A városban többen tudni vélik, hogy azért élek itt egyedül, mert valami titkot őrzök. És ebben van is igazság. De ezt soha senki más nem tudhatja meg, csak a beavatottak. Szigorúan csak a beavatottak. Vagyis a lovagok. Ezért mielőtt megmutatnám nektek a titkot, meg kell ígérnetek, hogy soha senkinek nem beszéltek róla. De még csak célzást sem tehettek rá. Még egymás közt sem hozhatjátok szóba soha…

Kiadja a Móra Kiadó.
Ára: 1552 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

A csigaverseny

Fási Katalin témaként az egészséges versenyszellemet dolgozta fel A csigaverseny című könyvében. A gyerekek többnyire szeretik megmérettetni magukat, így könnyedén bele tudják képzelni magukat a szereplők helyébe. Az erdőben élő állatok versengése pedig mindig tartogat izgalmakat - most éppen a csigák küzdenek meg egymással, akiknek egy bokrot kell megkerülniük a rengetegben. Versenybírának a rigót választották, aki pontban ötkor füttyentett egy nagyot, és ezzel kezdetét veszi a verseny. Hogy ki lesz a győztes, és hogy milyen tanulságot lehet levonni a mese végén, az kiderül a kötetből.

Kiadja a Napsugár És Holdsugár Kiadó.
Ára: 808 forint.

Királylány születik

Nincs olyan kislány a világon, aki ne ábrándozna arról, hogy ő egy miniatűr hercegnő. Boldizsár Ildikó és Szegedi Katalin is jól tudja ezt, sőt, azt is, mennyire fontos, hogy a hercegkisasszonyokról szóló történetek értéket hordozzanak, illetve valamiféle irányt adjanak a gyereknek.

A Rotary Irodalmi Díjra jelölt Királylány születik kilenc, a tündérek által megáldott hercegnőről szól, akik egy kislány születésekor ellátogatnak a Földre, hogy megmutassák a jövevénynek az igazán fontos női értékeket. Egészen kis hercegnőktől a nagyobbakig - ez a könyv mindenkinek szól.

Kiadja a Naphegy Kiadó.
Ára: 2610 forint.

Neked melyik mese volt a kedvenced gyerekkorodban?

Még nincs hozzászólás

10 tündéri mondóka, ami játszva fejleszti a kicsi IQ-ját - Képek segítik a tanulást

Nemcsak a szókincse bővül, hanem a gondolkodása is fejlődik.
Gyerek

A 4 legszebb elfeledett gyerekmese - Szerintünk

Minden embernek megvolt a maga kedvence kiskorában. Ismerd meg a mieinket, és mondd el a kicsinek is - hiszen a legjobb, ha anya mesél.
Gyerek
Femina mesék és színezők

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.