kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Gyerek   /  

Anya test szülés után

Amit ez az anya mondott, az minden anyának szól: több mint 4 ezren megosztották

Közel ötezer megosztásnál tart a posztja. Olvasd el te is sorait!

Forrás: Femina.hu

Lindsey Kay Self fiatal, kétgyermekes anyuka, akinek a posztját már több mint négyezer ember lájkolta, anyaként, nőként pedig neked is mindenképpen érdemes megszívlelned. Sorait egy olyan szituáció után írta a Facebook-falára, amilyenben talán más anyukák is voltak már, ám sajnos nem mindenki veszi ilyen könnyű szívvel a dolgot, ezért is döntött Lindsey a történet és gondolatainak közzététele mellett. Egy férfi hetekkel a szülés után megkérdezte, mikorra várja a kisbabát. Posztjában leírja, hogyan reagált.

Íme, Lindsey posztja, alul pedig annak magyar fordítását láthatod.

A poszt magyarra fordítva:

Ezen a héten egy úriember megkérdezte, mikorra várom a babát. Nevettem egyet, és azt feleltem, ha arra kíváncsi, mikorra várható, hogy a kilenchetes kisbabám 45 percnél tovább aludjon, akkor a válaszom az, hogy remélhetőleg nemsokára. Jókedve azonnal zavarra és szégyenérzetre váltott. Bárcsak elmondtam volna neki, hogy nincs miért szégyenkeznie, se neki, se nekem. Ez a test egy emberi lényt alkotott (kettőt is egyébként), és táplál ma is, már kilenc hete. Ez a has volt a kisbabám otthona kilenc hónapig. Ez a kedvenc helye, ahol pihenhet, szundikálhat. Ezek a karok azok, melyek kiemelték őt a vízből, hogy először levegőt vegyen. Ma ezek a karok ringatják majd álomba. Felveszik, ha elesik majd, megölelik, amikor majd először összetöri valaki a szívét. Ez a test nem szégyellnivaló, hanem csodálatos. Nem olyan, mint volt - nagyobb lett, csíkok jelentek meg rajta, és még sebhelyeket is találni rajta itt-ott, de mindez maga a bizonyíték. És a szívem is az, mert jobban szeret, mint ahogy valaha hittem volna, hogy szeretni tud. És az agyam is, melyben gondolatok versengenek a gyereknevelésről, kreatív munkákról, tápszerről, nedves pelenkákról és arról, vajon kikapcsoltam a tűzhelyet? Na meg a Dani tigris betétdala is folyton a fejemben jár.

Szóval várok, igen. Várom a szeretetet, öleléseket, hisztiket, kórusfellépéseket, első csókot, ballagást és mélypontokat. Nem lehetnék ennél áldottabb állapotban, és ezt a hasamnak köszönhetem.

Köszönöm, anya, és az anya-gyermekednek, és a barátnődnek, aki nem tudja leadni plusz kilóit, és a nőnek a strandon, aki próbálja rejtegetni a terhességi csíkjait, ahogy a hároméves gyerekét kergeti, aki homokot akar enni.  A szülőlétben nincs miért finnyáskodni, ez mindenkinek más. Ha hasad van, mert megadatott, hogy kihordj egy gyereket, légy büszke, és ne szégyenkezz, mert ez olyan ajándék, mely sokaknak nem adatik meg.

Forrás: Facebook.com/Lindsey Kay Self

Még nincs hozzászólás

Burokban kiemelt újszülött

Nézd meg, és eláll a szavad attól, amit látni fogsz.
Gyerek
Femina mesék és színezők

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.