A 3 legerősebb gyógyhatású étel, ha beteg a gyerek

Hívd segítségül a természet patikáját, hogy mielőbb búcsút inthessetek a köhögésnek, orrfolyásnak, láznak!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tél vége-tavasz eleje valóságos mumus sok szülő számára - a kicsik ilyenkor a megszokottnál is gyakrabban betegeskednek, hiszen kimerülnek ásványianyag- és vitamintartalékaik, így nincs, ami megtámogassa amúgy is fejletlen immunrendszerüket. Köhécselés, orrfolyás, esetleg lázas időszakok váltogathatják egymást - a gyerkőc pedig lassan többet van otthon, mint óvodában vagy iskolában.

A nyavalyákon könnyen úrrá lehetsz, illetve jó eséllyel megelőzheted a következő betegséget, ha a hagyományos kezelés mellett - az orvos tudtával és beleegyezésével - természet patikáját is segítségül hívhatod, hiszen számos táplálék rendelkezik gyógyító erővel. Eláruljuk, melyek a leghatékonyabbak.

Kesudió

Vadon nő az Amazonas őserdeiben, ahol az ősi törzsek csodálatos gyógyító tulajdonságai miatt szentként tisztelték.

Ez a dióféle az egyike a legjobb szelénforrásoknak. A szelén antioxidáns hatású ásványi anyag, amely felerősíti az immunrendszer antitestjeinek reakcióit. A kesudió mindemellett bővelkedik E-vitaminban, amely a szelénnel együttműködve óriási segítséget jelent az immunrendszer megerősítéséhez.

Más fontos ásványi anyagokat is tartalmaz, például magnéziumot és vasat, továbbá telis-tele van omega-6 zsírsavakkal, amelyek fontos szerepet játszanak a szervezetben lévő gyulladások enyhítésében. Ráadásul nagy mennyiségben lelhetők fel benne a fehérjék is, amelyek nélkülözhetetlenek a fejlődő szervezet számára.

A kesudiót zamatossága miatt tejszíndióként, illetve amerikai gesztenyeként is emlegetik - szinte biztos, hogy gyermeked egyik kedvencévé válik majd, ha megkóstolja.

Gyógynövények, melyek veszélyesek lehetnek

Sok szülő előszeretettel alkalmaz különféle gyógynövényeket a gyerek betegsége esetén. Bár ezek alapvetően mellékhatásoktól mentesek, akadnak olyan csemeték, akik érzékenyek rájuk. Hogy véletlenül se történhessen baj, tudj meg többet a témáról itt.

A 15 leggyakoribb betegség gyerekkorban

Nézegess képeket!

Elolvasom

Áfonya

Az áfonya Észak-Amerikából származik, az ott élő indiánok évszázadokig használták orvoslásra. Íze hasonlít a fekete ribizliéhez, ám kevésbé erőteljes, így nagy valószínűséggel gyerkőcöd is kedvelni fogja ezt az áldásos hatású gyümölcsöt.

Egy adag áfonyában annyi antioxidáns van, mint öt adag brokkoliban, almában vagy sárgarépában - nem véletlen, hogy számos kutatás minden gyümölcs és zöldség elé sorolja antioxidáns tulajdonságait illetően. Az áfonya az antocianin nevű antioxidánst tartalmazza, amely erősíti a vérereket, javítja a keringést és segíti a tápanyagok szállítását a szervezetben, miközben gyulladásgátló hatást fejt ki.

Az áfonyát gyakran sütik-főzik és édesítik, de ha teljes mértékben ki akarod aknázni az egészségre nézve rendkívüli tulajdonságait, legjobb, ha a kicsi nyersen fogyasztja. Kaphatja két étkezés közötti harapnivalóként, illetve joghurttal és diófélékkel elkeverve könnyű reggeliként.

Más apró szemű gyümölcsökkel és egy kis tejszínnel összekeverve pedig az áfonya finom desszertként szolgálhat. Ilyenkor ugyan csak mélyhűtött formában kapható, ám még így is jelentős antioxidáns hatással bír.

Kicsik lelki problémái és megoldásaik

A rossz lelkiállapot is hozzájárulhat a betegségek kialakulásához. Tudj meg többet a témáról videónkból!

Mangó

A mangó, melyet sokan az egyik legzamatosabb trópusi gyümölcsnek tartanak, tömve van különféle tápanyagokkal. Kiváló forrása a béta-karotinnak, a kórokozókat elpusztító A-vitamin elővegyületének.

Nagy mennyiségű C-vitamint is tartalmaz, amely alapvetően fontos a megfelelően működő immunrendszerhez. Ez az egyre növekvő népszerűségnek örvendő egzotikus csemege az egyike azon gyümölcsöknek, melyekben E-vitamin is van. Az E-vitamin fontos antioxidáns, amely serkenti a betegségeket leküzdő antitestek tevékenységét.

Csemetéd fogyaszthatja magában, de ínycsiklandózó turmixot is készíthetsz belőle, más gyümölcsökkel és egy kis joghurttal keverve.

Cikkünk Charlotte Haigh 100 természetes immunerősítő című könyve alapján készült, amely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük