Májgaluskaleves
Májgaluskaleves
Hozzávalók 2 személyre
- 2 db csirkemáj
- 1 tojás
- fél csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- majoránna
- liszt
- kevés olaj a dinszteléshez
Elkészítés:
A vöröshagymát nagyon apróra, kockákra vágva megdinszteljük kevés olajon (nem pirítjuk!). A fokhagymákat szintén elkaparjuk vagy présen keresztül nyomjuk. A még forró, de már lezúzott hagymához tesszük az összes fűszert és fokhagymát. Összekeverjük, félretesszük. A májakat lemosás után, szépen éles késsel elkaparjuk pépesre. Ezalatt kihűl a többi hozzávaló és ezután beletesszük a májat, a tojást és az aprított petrezselymet. Annyi liszttel keverjük ki, amennyit nem folyósan felvesz. Jól összekeverjük és forró sós lében kifőzzük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept