Babos palacsinta sajtmártással
Babos palacsinta sajtmártással
Hozzávalók 6 személyre
- 1 tk mustár
- 2 dl olaj
- 150 g vörösbab
- 1 dl joghurt
- 150 g godua sajt
- 400 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 db tojás
- 2 tk só
- 5 dl tej (kb 4,5-5 dl)
- 60 g vaj
- csipet kurkuma
Elkészítés:
A palacsintához valókat (300 gr liszt, 1 tojás, 2,5 dl tej, 1 tk só, sütőpor, 1 dl joghurt, 50 gramm vaj, 1 tk só) összeturmixoljuk. A babot beletesszük a tésztába, majd olajban egy-egy evőkanálnyi mennyiséget megsütünk. A másik verzió kissé időigényesebb, de szebb lesz a végeredmény: a babot lecsepegtetjük, majd miután belekanalaztuk a tésztát serpenyőbe, tetszőleges mintázatban elhelyezzük a babszemeket.
A sajtmártáshoz besamelt készítünk: egy serpenyőben 10 gramm vajat olvasztunk és hozzáadunk 10 gramm lisztet, világosra pirítjuk, majd hozzáadunk kb. 2 dl meleg tejet. Simára keverjük a szószt, majd teszünk bele sót, mustárt,és sajtot. Ha túl sűrű lenne a mártás, tejjel hígítjuk. Csipet kurkumától szép sárga lesz a mártás.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept