Túrós gúla

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Túrós gúla

Hozzávalók 4 személyre

Tésztához

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • baracklekvár

A krémhez

  • 1/2 kg túró
  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg porcukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag zselatin
  • pár szem barack, de lehet akármilyen gyümölcs, illetve ki is lehet hagyni
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, megkenjük baracklekvárral, feltekerjük és felszeleteljük. (Ha nem szeretnénk sokat a sütéssel bajlódni, készen kapható piskótatekercset is vehetünk, amit utólag kenjük meg lekvárral.)
Majd folpackkal kibélelt jénai tálat körberakjuk piskótaszeletekkel. Alul is, illetve az oldalára is jusson. Ügyeljünk arra, hogy ne maradjanak túl nagy hézagok a szeletek között, különben kifolyik a töltelék.
A krémhez a túrót összetörjük, összekeverjük a tejszínnel és a cukorral. A tejet felmelegítjük és elkeverjük benne a zselatint, majd hozzáadjuk a túróhoz. Néhány szem barackot (lehet befőtt is) szeletelünk bele. A masszát formába öntjük, befedjük piskótával és néhány órára, míg a zselatin kellően \"megköt\" hűtőbe tesszük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük