Virslis sörkorcsolya

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Virslis sörkorcsolya

Hozzávalók 12 személyre

  • 1 kg liszt
  • 1/2 l tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek só
  • 1 ek cukor
  • 2 dl napraforgó olaj
  • 1 tojás a kenéshez
  • szezámmag
  • virsli/kolbász
  • sajt

Elkészítés:

Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval hólyagosra dagasztjuk.
Letakarva meleg helyen kelesztjük, amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 4 felé vágjuk a tésztát.
A cipókat kör alakúra nyújtjuk, és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk.
A körcikkek széles végére teszünk egy negyed (akár előre megfőzött) virslit, trappista sajtot, és feltekerjük úgy, hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen.
Megkenjük sütés előtt felvert tojással, és megszórjuk szezámmaggal/lenmaggal.
Előmelegített sütőben sütjük (de tisztes távolságra pakolva a kifliket, mert sülés közben még jócskán nőnek) úgy, hogy a sütő aljában egy lábasba vizet rakunk és mikor kivesszük az épp csak megpirult kifliket, azonnal megspricceljük vízzel, így puha marad!
Variációk: kolbásszal töltve, de csináltam már sajt-virsli, virsli, sajtkrém-virsli, szalonna, szalonna-kolbász kombinációkkal is, mindenhogy nagyon finom!
Ha elkészíted arra tényleg figyelj, hogy akkor vedd ki, amikor éppen csak megpirult a kiflik teteje. A tészta ekkorra már biztosan átsült, azonnal vízzel megspriccelve nagyon nagyon finom puhák lesznek a kiflik.
Én felvert egész tojással kenem meg a tetejét, anyukám csak tojássárgájával, úgy szebb színe van.
Amire még figyelj a kelt tészta készítésénél, hogy az alapanyagok (tej, élesztő) sose legyenek hidegek, mindig legyenek szoba-hőmérsékletűek.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük