Céklaropogós
Céklaropogós
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db cékla
- 2 tojás
- liszt
- só
- bors
- 2 dl tej
- sütéshez olaj
Elkészítés:
A céklákat megpucoljuk és felkarikázzuk kb. 4-5 mm vékonyra és sós vízben előfőzzük 5 percig. Leszűrjük és lecsepegtetjük a szeleteket. Borsozzuk és ételízesítővel megszórjuk. A tojásból és a lisztből a tejjel sűrű palacsintatésztát keverünk.
Belemerítjük a szeleteket és olajban aranybarnára kisütjük. Ez kb. 2 perc alatt kész.
Tejfölös szósszal tálalható.
Finom különleges előétel lehet, amit ha kettévágunk gyönyörű színben pompázik. És még finom is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept