Hideg savanykás céklaleves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hideg savanykás céklaleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db cékla
  • 4 db burgonya
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • liszt, só bors
  • citromlé
  • tojás
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk és a hagymát nagyon apróra felvágjuk. A céklát nyersen apró kockákra vágjuk, a burgonyát kicsit nagyobb falatokra.
A hagymát megdinszteljük és rádobjuk a céklát és közösen átpirítjuk. Majd felöntjük vízzel és tovább főzzük. A burgonyakockákat külön kevés olajon elősütjük. Sózzuk, borsozzuk a levest.
Ha a cékla már puhul, akkor belerakjuk az elősütött burgonyakockákat, és együtt puhára főzzük őket.
A tejföllel és a liszttel behabarjuk vékonyan és forralunk rajta egyet. Majd citromlével saját ízlésre savanyítjuk. Hűtjük.
Levesbetétnek kitűnő hozzá a főtt tojás

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük