Hideg savanykás céklaleves
Hideg savanykás céklaleves
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db cékla
- 4 db burgonya
- fél fej vöröshagyma
- 1 kis doboz tejföl
- liszt, só bors
- citromlé
- tojás
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk és a hagymát nagyon apróra felvágjuk. A céklát nyersen apró kockákra vágjuk, a burgonyát kicsit nagyobb falatokra.
A hagymát megdinszteljük és rádobjuk a céklát és közösen átpirítjuk. Majd felöntjük vízzel és tovább főzzük. A burgonyakockákat külön kevés olajon elősütjük. Sózzuk, borsozzuk a levest.
Ha a cékla már puhul, akkor belerakjuk az elősütött burgonyakockákat, és együtt puhára főzzük őket.
A tejföllel és a liszttel behabarjuk vékonyan és forralunk rajta egyet. Majd citromlével saját ízlésre savanyítjuk. Hűtjük.
Levesbetétnek kitűnő hozzá a főtt tojás
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept