Hűsítő paradicsomleves
Hűsítő paradicsomleves
Hozzávalók 4 személyre
- 6 db nagyobb paradicsom
- egy marék bazsalikomlevél
- egy ág rozmaring levélkéi
- 1-2 dl víz
- fél citrom
- só, bors, porcukor
Elkészítés:
A paradicsomokat felkockázzuk, hozzáadjuk az aprított fűszernövényeket és 1 dl vizet. Botmixer segítségével pépesítjük.
Az így kapott pépet sűrű szűrőn kanál segítségével átengedjük - így megszabadulunk a magoktól és a paradicsomok héjától. Az elegy sűrűségétől függően még egy kevés vizet önthetünk hozzá; a cél, hogy tartalmas, de nem túl sűrű folyadékot kapjunk.
Ezután ízesíthetjük egy kevés sóval, borssal, negyed citrom levével, 1-2 teáskanál balzsamecettel és ugyanennyi porcukorral.
Fagyasztható tálkában fagyasztóba helyezzük. A keveréket óránként egy villával alaposan áttörjük.
5-6 óra elteltével lesz megfelelő az állaga, ekkor tányérokba szedjük, meghintjük tengeri sóval, friss borssal és még egy kevés citromlevet csepegtetünk rá. Fokhagymás pirítóst vagy grissinit adhatunk mellé.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept