Csőben sült pörkörlt
Csőben sült pörkörlt
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg hús (csirke, pulyka, sertés ki miből szereti)
- 3 fej hagyma
- só, bors, piros paprika
- 3 db ecetes uborka
- 3 tk étkezési keményítő
- 1 mirelit vajas leveles tészta
- 1 tojás
Elkészítés:
A húsból hagyományos módon pörköltet készítünk. Ha kész, tésztaszűrővel leszűrjük a levét. Az uborkákat 1/2 cm-es kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a húshoz. A leveles tésztát akkorára nyújtjuk, hogy az őzgerincformát ki tudjuk bélelni, és a tetejére is jusson belőle. A kibélelt őzgerincbe beletesszük a pörköltet, ráhajtjuk a tésztát, peremét összenyomkodjuk. Majd 180 c fokos előmelegített sütőben világosbarnára - kb. 15 percig - sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, és 1 tepsire borítjuk, tetejét megkenjük felvert tojással, és visszatesszük a sütőbe, majd aranybarnára sütjük.
Közben amíg sül, a pörkölt levét a keményítővel összeforraljuk.
Tálalás: szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk a pörköltszafttal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept