Paplanos csirkemell
Paplanos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkemell (8 db csirkemellfilé)
- 25 dkg gomba
- 2 dl tej
- 2 db tojás
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál finomliszt
- só
- őrölt fehér bors
- kakukkfű
Elkészítés:
A csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, kicsit kiverjük, megsózzuk. A felhevített vajon mindkét felükön megsütjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé sorakoztatjuk őket.
A visszamaradt vajban a megtisztított, apróra vágott gombát sóval, borssal, kakukkfűvel addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. Majd ha zsírjára sült, megszórjuk a liszttel, és folyamatosan kevergetve felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük.
Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojások sárgáit, majd a habbá vert tojásfehérjét is hozzáadjuk. A tálba fektetett hússzeletekre simítjuk a gombás masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a „paplanba” beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza.
Ropogós burgonyával és befőttel tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept