Szamócás-rebarbarás pite

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szamócás-rebarbarás pite

Hozzávalók 6 személyre

  • 30 dkg rebarbara megtisztítva, felkockázva
  • 50 dkg szamóca picit felvagdosva
  • 7 dkg nádcukor
  • 1/2 l víz
  • 250 gramm liszt
  • 200 gramm puha vaj, kockákra vágva
  • 100 gramm átszitált porcukor
  • 1 csipet só
  • 2 tojássárgája

Elkészítés:

A rebarbarát a szamócával és a cukorral nagyon minimális vízre téve megpároltam. Aztán leszűrtem.
A lisztet a gyúródeszkára halmoztam, a közepébe csináltam egy elég nagy lyukat, amibe belefért a cukor, a só és a vaj. A vajat elmorzsoltam a cukorral, majd beleütöttem a tojásokat, és összegyúrtam a tésztát. Fóliába csomagolva hűtőben kell pihentetni 1-2 órát, hogy a vaj visszadermedjen
Kivajaztam a piteformát (kicsi, 20-22 cm körüli), kibéleltem a 3/4-ével és vakra sütöttem 10-15 percig 180 fokon. (Tettem bele sütőpapírra babot.)
Azután elsimítottam benne a kissé kihűlt tölteléket és a maradék tésztát kinyújtottam és rácsozóval berácsoztam, majd befedtem a pitét vele.
Nem kentem le semmivel, hiszen vajas tészta és betoltam 170 fokra, majd addig sütöttem, míg szép színt nem kapott a teteje. Ezután kicsit hagytam hűlni, majd porcukorral meghintve tálaltam.

1
2
3
4

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük