Vaddisznópörkölt pikánsan

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vaddisznópörkölt pikánsan

Hozzávalók 8 személyre

  • 2 kg vaddisznó hús (comb, tarja, ami van)
  • 5 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 3 szem egész borókabogyó
  • 2 ek sertészsír (az íze végett)
  • 2-3 ek áfonya- vagy meggylekvár
  • só, bors, kakukkfű, ételízesítő
  • 1 paprika
  • 2 paradicsom
  • 2-3 dl száraz (házi) vörösbor
  • 3-4 babérlevél
  • 1 csipet őrölt kömény

Elkészítés:

Bográcsban készítve a legfinomabb! Forró zsíron az apróra kockázott hagymákat egy kis sóval megdinszteljük.
Rádobjuk a felaprított fokhagymát és a felaprított paradicsomot, paprikát. Ha jól megfonnyadtak a paprikák és a paradicsom is jól szétesett, akkor kap egy kis pirospaprikát és fűszereket, hogy jó alapot adjanak a húsnak, majd azonnal felöntjük egy kis vízzel.
Rárakjuk a húst és jól elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi.
Hagyjuk a húst puhulni, majd ha már közeledünk a vége felé, akkor utánfűszerezzük és a borókabogyókat is belemorzsoljuk.
Ahogy elfőtt a víz a húsról, ráöntünk egy kis száraz vörösbort és a legvégén, mikor már puha a hús, elkeverünk a pörköltben 2-3 evőkanál lekvárt.
Főtt, cikkekre vágott krumplival (is) tálalhatjuk.

1
2
3
4

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük