Gombaragu leves
Gombaragu leves
Hozzávalók 4 személyre
- 15-15 dkg csiperke, laskagomba (vagy 10-10 dkg csiperke, laska, vargánya)
- 20 dkg csirkemell (lehet pulykamell vagy sertéslapocka, esetleg csirkeszárny)
- 10-15 dkg karfiol
- 5-10 dkg zöldborsó
- 1-2 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 2 dl tejföl
- 2 dkg liszt
- ízlés szerint petrezselyemzöld, őrölt fehérbors, só
- 2 tyúkleveskocka
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát előhevített olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megmosott, kockákra vágott csirkehúst (vagy pulykát, sertést). Együtt tovább pirítjuk. Felöntjük tyúkhúslevessel (1,2 liter), majd beletesszük a megtisztított, rózsáira szedett karfiolt. Kis lángon főzzük. A gombát (lehet még többféle is) és a sárgarépát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. Mikor a hús félig megpuhult, a gombát, a répát a zöldborsóval együtt hozzátesszük, és tovább főzzük. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel, és behabarjuk vele a levest. Frissen vágott petrezselyemzölddel, kevés őrölt fehér borssal, sóval átízesítjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept