Gombaragu leves

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gombaragu leves

Hozzávalók 4 személyre

  • 15-15 dkg csiperke, laskagomba (vagy 10-10 dkg csiperke, laska, vargánya)
  • 20 dkg csirkemell (lehet pulykamell vagy sertéslapocka, esetleg csirkeszárny)
  • 10-15 dkg karfiol
  • 5-10 dkg zöldborsó
  • 1-2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg liszt
  • ízlés szerint petrezselyemzöld, őrölt fehérbors, só
  • 2 tyúkleveskocka
Recept idők

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát előhevített olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megmosott, kockákra vágott csirkehúst (vagy pulykát, sertést). Együtt tovább pirítjuk. Felöntjük tyúkhúslevessel (1,2 liter), majd beletesszük a megtisztított, rózsáira szedett karfiolt. Kis lángon főzzük. A gombát (lehet még többféle is) és a sárgarépát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. Mikor a hús félig megpuhult, a gombát, a répát a zöldborsóval együtt hozzátesszük, és tovább főzzük. A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel, és behabarjuk vele a levest. Frissen vágott petrezselyemzölddel, kevés őrölt fehér borssal, sóval átízesítjük.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük