Görög tepsis pulyka
Görög tepsis pulyka
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg pulyka darált hús
- 1 db tojás
- 1 fej hagyma
- 3-4 fej paradicsom (koktélparadicsommal még szebb látvány)
- 3 db nagy, gerezdekre vágott burgonya
- 2 db hasábokra vágott cukkini
- 1 marék felaprított menta
- olívaolaj
- feta sajt
Elkészítés:
Amíg elkészítjük a húsgolyókat, melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A pulyka darált húshoz hozzáadunk 1 tojást, egy fél fej nagyon apróra vágott hagymát, 1 marék felaprított mentalevelet, kevés zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, majd kis golyókat formázunk belőle, és a kész golyókat egy tepsibe rakjuk.
Mellé tesszük, a hasábokra vágott hagymát, paradicsomot, cukkinit és a burgonyát. Mielőtt betesszük a sütőbe, meglocsoljuk olívaolajjal, sóval, borssal fűszerezzük. Az előre melegített sütőben 40 percig sütjük. Tálalásnál feta sajttal megszórjuk. Igazi könnyű, mégis laktató étel, és a mentának köszönhetően mégis a megszokott ízvilágtól egy kicsit eltérő, különleges.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept