Medvehagymás-túrós csiga
Medvehagymás-túrós csiga
Hozzávalók 2 személyre
- 1 cs leveles tészta
- 25 dkg túró
- 10 levél medvehagyma
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A medvehagymát vágjuk fel apróra. Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten engedjük fel annyira, hogy könnyen ki lehessen tekerni. (Amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor vékonyra ki kell nyújtani.)
A kinyújtott tésztát szórjuk meg a túróval, majd szórjuk a tetejére az apróra felvágott medvehagymát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A töltelékkel megszórt tésztát szorosan tekerjük fel, mint a bejglit. Éles késsel kb. 2 cm-esre szeleteljük fel, majd minden csigát kicsit a kés lapjával nyomjunk le. (Kb. 1.5 cm-esek legyenek lenyomkodás után.)
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a csigákat.
Tegyük be előmelegített sütőbe, és kb. 220 fokon süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve kicsit hagyjuk hűlni, majd tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept