Erdélyi vegyes zakuszka

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Erdélyi vegyes zakuszka

Hozzávalók 12 személyre

  • 3 kg kápia
  • 0,5 kg hagyma
  • 0,5 kg sárgarépa
  • 0,5 kg szárazbab
  • 1l paradicsomlé
  • 1l olaj
  • 5-6 db babérlevél
  • 6 kk. só
  • 1 kk bors
  • 1 kk. szalicil
  • 1-2 zellerlevél
  • 1 kg gomba
  • 0,5 kg padlizsán

Elkészítés:

A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, majd a paprikát, végül az előre megfőzött és ledarált babot, padlizsánt és gombát.(A babot és a gombát külön-külön megfőzzük, a padlizsánt pedig megsütjük.) Mikor az olaj kezd feljönni a tetejére, hozzáadjuk a paradicsomlét és a fűszereket, majd addig főzzük, amíg az olaj feljön a tetejére. Forrón üvegekbe rakjuk, ledugaszoljuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük