Lazacos zöld tészta
Lazacos zöld tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag zöld tészta
- 20 dkg lazac
- 15 dkg füstölt lazac
- 1 póréhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 dl fehérbor
- só
- bors
- 1 ek vaj
- szűz olíva
- 1-2 paradicsom
Elkészítés:
A vaj és az olíva keverékén megfuttatjuk a pórét. Közben lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát. Amikor kissé összeesett a póré, hozzáadjuk a vékony kis csíkokra vagy kockákra vágott lazacot. 1-2 perc sütés után jöhet a felkockázott paradicsom. Felöntjük gyorsan a borral és a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, amikor felforrt, a füstölt lazaccsíkok is belekerülnek. Szintén 2 percet forraljuk, hozzáadjuk a kifőzött tésztát, összeforgatjuk még a tűzön és azonnal tálaljuk.
Nem szabad túlfőzni, mert szétesik a lazac! Nagyon gyorsan, 10 perc alatt elkészíthető, és biztos a siker ezzel a remek étellel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept