no

Gesztenyés, diós zserbó

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gesztenyés, diós zserbó

Hozzávalók 4 személyre

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 8 dkg porcukor
  • tejföl
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • fél dl rum
  • 0,8 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 1 evőkanál rumba áztatott mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál méz
  • 10 dkg fehér marcipán
  • 15dkg étcsoki.
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a porcukrot, és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Pihentetjük, majd 4 részre osztjuk, 3mm vastagra nyújtjuk. A gesztenyemasszát rummal elkeverjük, a diós töltelékhez cukorral felforralt tejbe tesszük a diót, a mazsolát, a citromhéjat, összekeverjük. Lehúzzuk a tűzről. Az első réteg tésztát vajazott tepsibe terítjük, megkenjük a melegített mézzel, a gesztenyetöltelékkel, következik újabb réteg tészta, majd a méz, a reszelt marcipán, a diótöltelék, a tészta, a gesztenyemassza, végül a 4. tésztalap. 180 fokon sütjük, a tetejét megkenjük olvasztott csokival.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük