Csokis karamell
Csokis karamell
Hozzávalók 8 személyre
- 2,5 dkg vaj
- 1 csipet só
- 13 dkg cukor
- 1 dl habtejszín
- 2 ek cukrozatlan kakaó
- 105 gramm cukorszirup
- 1/2 kiskanál ecet
- 1 dkg vaj a vágáshoz
Elkészítés:
Egy püspökkenyérformát vagy más négyzet alakú edényt sütőpapírral szépen kibélelünk, hogy a széle túlérjen a forma peremén, mert így könnyebb lesz kiemelni a karamellt.
A vajat egy kisebb, vastag aljú lábasba tesszük és felolvasztjuk - nem forrósítjuk. Ha fölolvadt, hozzáadjuk a kakaóval vegyített cukrot, összekeverjük, beleöntjük a tejszínt, a cukorszirupot és a sót is. Kevergetve fölforraljuk, közben az ecettel ízesítjük, majd addig forrósítjuk tovább, míg 122 fokos nem lesz.
A sütőpapírral bélelt formába simítjuk, hagyjuk, míg egy kicsit megszilárdul, de mielőtt teljesen megkeményedne, a kilógó sütőpapír segítségével kiemeljük, majd megvajazott élű késsel kockákra vágjuk, és kedvünkre díszítjük.
Melegen tartva összetapadnak, tegyünk közéjük sütőpapírt.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept