Csokis karamell

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csokis karamell

Hozzávalók 8 személyre

  • 2,5 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 13 dkg cukor
  • 1 dl habtejszín
  • 2 ek cukrozatlan kakaó
  • 105 gramm cukorszirup
  • 1/2 kiskanál ecet
  • 1 dkg vaj a vágáshoz
Recept idők

Elkészítés:

Egy püspökkenyérformát vagy más négyzet alakú edényt sütőpapírral szépen kibélelünk, hogy a széle túlérjen a forma peremén, mert így könnyebb lesz kiemelni a karamellt.

A vajat egy kisebb, vastag aljú lábasba tesszük és felolvasztjuk - nem forrósítjuk. Ha fölolvadt, hozzáadjuk a kakaóval vegyített cukrot, összekeverjük, beleöntjük a tejszínt, a cukorszirupot és a sót is. Kevergetve fölforraljuk, közben az ecettel ízesítjük, majd addig forrósítjuk tovább, míg 122 fokos nem lesz.

A sütőpapírral bélelt formába simítjuk, hagyjuk, míg egy kicsit megszilárdul, de mielőtt teljesen megkeményedne, a kilógó sütőpapír segítségével kiemeljük, majd megvajazott élű késsel kockákra vágjuk, és kedvünkre díszítjük.

Melegen tartva összetapadnak, tegyünk közéjük sütőpapírt.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük