Rukkolás halsaláta
Rukkolás halsaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 1/2 jégsaláta
- 10 dkg rukkola
- 2 zöld paprika
- 20 olívabogyó
- 20 koktélparadicsom
- 2 citrom
- 1 uborka
- 1 nagy lilahagyma
- oregánó
- durvára vágott tarka bors
- petrezselyem
- 2 fűszeres olajban pácolt makréla konzerv
- extra szűz olíva
Elkészítés:
Az összes zöldséget szeleteljük fel, nekünk tetsző darabokra. Tegyük egy nagy tálba. Az egyik citrom levével locsoljuk meg, hintsük meg oregánóval, locsoljunk rá olívát, és alaposan keverjük össze.
Egy lapos tányér közepére halmozzunk a salátából, a tetejükre fektessük a halszeleteket. Daráljunk rá tarka borsot. Kicsit locsoljuk meg a halacska fűszeres olajával is, és szórjuk rá a felaprított petrezselymet. Citrommal és pirítóssal tálaljuk.
Egészséges, finom és színes nyári ebéd vagy vacsora.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept