Medvehagymás zabgaluska

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Medvehagymás zabgaluska

Hozzávalók 4 személyre

  • 11 dkg liszt (9 dkg zabliszt, 2 dkg szójaliszt)
  • 25 dkg zsírszegény túró
  • 6 db tojás (3 + 3)
  • 3 csipet só
  • 10-15 dkg serrano sonka
  • 1 púpos evőkanál medvehagyma pestó
  • Kevés olívaolaj vagy vaj
  • 1 kígyóuborka
  • 1 jégcsapretek
  • 1 dl kefir
  • 1 kiskanál medvehagyma pestó
Recept idők

Elkészítés:

1. A lisztet 3 felvert tojással csomómentesre keverem. Szükség esetén egy kis vizet öntök bele. Hozzáadom a túrót, a púpos evőkanál medvehagyma pestót és a sót. 15-20 percig állni hagyom. Ha nem megfelelő az állaga, teszek még hozzá kevés lisztet vagy vizet.

2. Forrásban lévő vízbe szaggatom a galuskát, amint feljöttek a víz tetejére, szűrővel kiveszem őket a vízből.

3. A kis kockákra vágott sonkát kevés olívaolajon vagy vajon megpirítom, a galuskát hozzáöntöm, és 3 felvert tojással összeforgatom, folyamatosan kevergetem.

4. A salátához kockákra vágok egy meghámozott kígyóuborkát és egy jégcsapretket. A kefir, a medvehagyma pestó és a só keverékével összekeverem, és a galuska mellé tálalom.

5. Tálaláskor az ételt friss medvehagymalevelekkel díszíthetjük.

Megjegyzés: A medvehagyma pestót többféleképpen is készíthetjük. Én 100 gramm medvehagymához 50 gramm napraforgómagot, 1/2 kiskanál sót, 1 evőkanál olívaolajat, és ½ kiskanál tört színes borsot adtam, majd mindezt botmixerrel pürésítettem.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük