Csőben sült kapros hal
Csőben sült kapros hal
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg szálkamentes hal (pangasius)
- 1 doboz tejföl
- 2,5 dl tej (vagy főző tejszín)
- 2db tojás
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só, bors, hal fűszerkeverék
- majoránna
- kakukkfű
- kapor
- 1 nagy fej vöröshagyma
- vaj
- zsemlemorzsa
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A halat jól befűszerezzük ízlés szerint, és fél órára pihentetjük. A felszeletelt vöröshagymát olajon megdinszteljük. A tejfölt, a tejet, a 2 tojást 4-5 zúzott fokhagymával, és a kaporral, a sóval, a borssal kikeverjük.
Egy jénait kivajazunk és zsemlemorzsával meghintjük.
A halat a tál aljára tesszük, erre jön rá a dinsztelt hagyma, végül a tejfölös keverék. Ízlés szerint a tetejére reszelhetünk sajtot. Majd 180c*- on 30-40 percig sütjük. Petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept