Töki pompos
Töki pompos
Hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg finomliszt
- 3 közepes burgonya
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos víz
- 1 kk. cukor
- só
- 2 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma, zúzva
- 3 fej lilahagyma
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
2. Az élesztőt feloldjuk a 2,5 dl langyos, cukros vízben.
3. Ha kész a krumpli, akkor a vizet leöntjük róla, és áttörjük. Az élesztős vízzel a liszthez keverjük. Ízlés szerint sózzuk.
4. A tésztát jól kidolgozzuk.
5. Kb. 1 órát langyos helyen kelesztjük.
6. Ha megkelt, tűzhely méretű tepsibe tesszük, és szétnyomkodjuk, hogy mindenhová azonos vastagságú tészta jusson. Tetejét villával egy kicsit megszurkáljuk.
7. Előmelegített (175 fokos/ gáz 7-es fokozat) sütőben elősütjük. (A teteje szilárd legyen.) Kb. 5 percig.
8. Kivesszük a sütőből és a tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel.
9. Rátesszük a felkockázott szalonnát és a felkarikázott lilahagymát.
10. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
11. Kb. még 10-15 percig sütjük. (Amíg a sajt meg nem barnul egy kicsit.)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept