Csokis meggyleves
Csokis meggyleves
Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg kimagozott meggy
- 3 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 8 ek cukor( nyírfa)
- 1 kk vaníliakivonat
- 15 dkg étcsoki( jó minőségű)
- 1 csapott kanál étkezési keményítő
- 1/2 kk chilli
- 6 szegfűszeg (ízlés szerint)
- 1-2 kk fahéj
Elkészítés:
A kimagozott meggyet 1 l vízben kezdjük el főzni. Adjuk hozzá a cukrot és a fűszereket. Miután felforrt, 5 percig forraljuk. Egy tálba vegyük ki a meggy felét, a maradékot a lábasban turmixoljuk össze. A tejfölt, a tejszínt és a keményítőt keverjük el simára és csorgassuk az összeturmixolt meggyhez, majd tegyük vissza a tűzre és 2 percig forraljuk össze. Zárjuk el a lángot alatta. Adjuk hozzá az egész meggyeket, és tördeljük bele a csokoládét, addig kevergessük, míg fel nem olvad az összes. Hagyjuk lehűlni a hűtőben, tálaláskor gazdagon hintsük meg csokoládéforgáccsal. Azért érdemes nyírfacukorral elkészíteni, mert így cukorbetegek is fogyaszthatják, és nem hizlal:) Természetesen a hagyományos cukor is tökéletes hozzá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció