Somlói galuska
Somlói galuska
Hozzávalók 8 személyre
- 17 dkg cukor
- 6 tojás
- 1 citrom héja
- 17 dkg liszt
- késhegynyi sütőpor
- pici só
- 1 rumaroma
- 1 cs. főzés nélküli van.pudingpor
- tej a puding készítéséhez
- 1 cs dejó
- csokiöntet por
Elkészítés:
A tojássárgákat összekeverem a cukorral, citromhéjjal, és egy pici vajjal. A fehérjéket kemény habbá verem, hozzákeverem az előző masszához, óvatosan hozzáadom a lisztet is, a sütőport, és a picike sót.
A tészta 3/4-ét beleöntöm egy zsírozott, lisztezett tepsibe, a maradékhoz kakaót keverek és márványozva a többire öntöm. 200°-on 25-30 perc alatt megsütöm.
Ha kihűlt, félbe vágom a tésztát, az egyik felét visszateszem a tepsibe, meglocsolom óvatosan rumaromával, ráöntök egy csomag főzés nélkül készített van. pudingot, megszórom dejóval, majd ráfektetem a másik lapot és ugyanígy járok el; puding, dejó. Hűtőben pihentetem egy éjszakát legalább.
Tálaláskor kanállal szaggatok belőle darabkákat, és lelocsolom csokiöntettel, majd tejszínhabbal díszítem.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept