no

Somlói galuska

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Somlói galuska

Hozzávalók 8 személyre

  • 17 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 citrom héja
  • 17 dkg liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • pici só
  • 1 rumaroma
  • 1 cs. főzés nélküli van.pudingpor
  • tej a puding készítéséhez
  • 1 cs dejó
  • csokiöntet por
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgákat összekeverem a cukorral, citromhéjjal, és egy pici vajjal. A fehérjéket kemény habbá verem, hozzákeverem az előző masszához, óvatosan hozzáadom a lisztet is, a sütőport, és a picike sót.
A tészta 3/4-ét beleöntöm egy zsírozott, lisztezett tepsibe, a maradékhoz kakaót keverek és márványozva a többire öntöm. 200°-on 25-30 perc alatt megsütöm.
Ha kihűlt, félbe vágom a tésztát, az egyik felét visszateszem a tepsibe, meglocsolom óvatosan rumaromával, ráöntök egy csomag főzés nélkül készített van. pudingot, megszórom dejóval, majd ráfektetem a másik lapot és ugyanígy járok el; puding, dejó. Hűtőben pihentetem egy éjszakát legalább.
Tálaláskor kanállal szaggatok belőle darabkákat, és lelocsolom csokiöntettel, majd tejszínhabbal díszítem.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük