Pina Colada leves
Pina Colada leves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagy ananász
- 1 kókuszdió belseje és leve
- 4 dkg kókuszreszelék
- 1/2 lime leve
- 3 dl kókusz dzsúsz
- 2 dl tejszín
- 1/2 dl fehér rum
- 4 ek cukor(nyírfa)+ 3 ek
- 1 kk vaníliakivonat
- 1 ek étkezési keményítő
- 2 dkg vaj
Elkészítés:
A kókuszdiót belezzük ki, a húsát reszeljük le. Az ananászt tisztítsuk meg és kockázzuk fel. A kókuszreszelék felét forró vízbe áztassuk. A felkockázott ananászt, a beáztatott kókuszreszeléket 4 ek cukorral tegyük a tűzre. Pár szem ananászt tegyünk félre. Lassan forraljuk, majd adjuk hozzá a friss reszeléket és a fehér rumot, a kókusz levét, majd a kókusz dzsúszt 2 dl víz kíséretében. 5-6 perc forralás után turmixoljuk össze, majd tegyük vissza a tűzre. Ízesítsük a vaníliával és a lime levével. Kóstoljuk meg mennyire édes, ha úgy gondoljuk adjunk még hozzá cukrot. A tejszínt keverjük simára a keményítővel és adjuk a leveshez, 1 perc forralás után hűtsük le. A maradék kókuszreszeléket száraz, teflon serpenyőben pirítsuk aranybarnára. Másik serpenyőben karamellizáljunk 3 ek cukrot, amikor szép barna adjuk hozzá a vajat, keverjük el és tegyük bele a félre rakott ananász felét. 1-2 perc forralás elég neki, hogy szép barna kérget kapjon.
Tálaláskor a lehűtött levest tányérokba szedjük. Az ananászokat felváltva (1 karamelles, 1 nyers) nyársra húzzuk, majd gazdagon meghempergetjük a pirított kókuszban és a tányérokra fektetjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept