Citromos-garnélás spagetti
Citromos-garnélás spagetti
Hozzávalók 2 személyre
- 1/2 cs durum spagetti
- 2-3 citrom
- 1 cs petrezselyem
- 15 dkg pecorino sajt
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük (al dente).
Amíg fő elkészítjük az öntetet:
A citromhéjakból egy zöldségpucolóval vékonyan levágunk pár csíkot és félretesszük.
A fokhagymagerezdeket szétnyomkodjuk, bedörzsöljük vele körbe a tálat is, amibe a főtt tészta szervírozva lesz.
Erre öntjük az olívaolajat, a citromok lereszelt és felcsíkozott héját, kicsavart levét, a felaprított petrezselymet valamint a fehérbort.
A leszűrt (de nem leöblített!) tésztát forrón az öntetre tesszük. Összeforgatjuk, lefedve néhány percig állni hagyjuk, hogy magába szívja az öntetet. Amíg elkészül, 2 ek. olívaolajon megpároljuk a rákot a 2 gerezd kipréselt fokhagymával.
A spagettit forrón, a rákokkal és a reszelt pecorino sajttal megkoronázva tálaljuk!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept