Csicseriborsós káposztaleves
Csicseriborsós káposztaleves
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg csicseriborsó
- 30 dkg savanyú káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt hús vagy szalonna
- só
- bors
- köménymag
- 1 kiskanál pirospaprika
- 2 babérlevél
- 5 dkg árpagyöngy
- a tálaláshoz tejföl
Elkészítés:
A csicseriborsót 1 éjszakára beáztatjuk. Megpirítjuk a húst, vagy a szalonnát, hozzáadjuk a borsót, a babérlevelet, és a fűszerpaprikát, felöntjük vízzel, lefedve főzzük. Hozzáadjuk az összevágott káposztát, tovább főzzük vele, majd az árpagyöngyöt is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, és készre főzzük. Tejföllel tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept