Gesztenyekrémes torta
Gesztenyekrémes torta
Hozzávalók 6 személyre
- 6 tojás
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- késhegynyi sütőpor
- fél citrom reszelt héja
- 3 dl szójatej
- 1 csomag vaníliás puding
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 csomag gesztenyemassza
- 2,5 dl tejszín
Elkészítés:
Piskóta:
Kemény habbá verem a tojásfehérjét a cukorral. Egyenként hozzákeverem a sárgáját. Utána óvatosan beleforgatom a sütőporos lisztet. Előmelegíttet sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm.
Krém:
Sűrű pudingot főzők. A margarint kikeverem a cukorral. A kihűlt pudinghoz hozzáadom a gesztenyemasszát. Addig keverem, míg nem lesz csomómentes. Utána hozzákeverem a margarint. A tejszínből kemény habot verek, és a gesztenyés krémhez keverem.
Sima tejből is el lehet készíteni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept