Töltött káposzta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Töltött káposzta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertéstarja
  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 20 db savanyú káposzta-levél
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2-3 dl víz
  • 3 tasak konyhakész rizs
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • kevés só, bors
  • ízlés szerint majoránna, pirospaprika, őrölt köménymag,
  • 1 evőkanál liszt
  • kb. 10 dkg sertés zsír vagy olaj
  • 2 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A sertéshúst ledarálom, a vöröshagymát apróra vágom és kevés olajon megfuttatom a gerezd fokhagymákat is belenyomom és rántást készítek.
A darált sertéshúst, a tojásokat, a borsot, a paprikát, a köményt, a sót, a rántást és a rizst, valamint a vizet lazán összekeverem. Lerakom, az asztalra a káposztaleveleket, elosztom rajtuk a tölteléket és összegöngyölöm. Egy nagy fazék aljára vékony szeleteket vágok a füstölt szalonnából, és teszek rá egy réteg savanyú káposztát, majd rárakom a töltéseket és a tetejére szintén savanyú káposztát teszek. Én még ide is szoktam rántást önteni. Felöntöm vízzel, hogy ellepje, és kb. 1 óra hosszat fedő alap főzöm.

Amikor gazdagon szeretném, mint a képen is látszik, akkor még grillezek sertéshúst, és az is fogyasztjuk hozzá.

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük