Töltött káposzta
Töltött káposzta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertéstarja
- 70 dkg savanyú káposzta
- 20 db savanyú káposzta-levél
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2-3 dl víz
- 3 tasak konyhakész rizs
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 db nagyobb vöröshagyma
- kevés só, bors
- ízlés szerint majoránna, pirospaprika, őrölt köménymag,
- 1 evőkanál liszt
- kb. 10 dkg sertés zsír vagy olaj
- 2 db tojás
Elkészítés:
A sertéshúst ledarálom, a vöröshagymát apróra vágom és kevés olajon megfuttatom a gerezd fokhagymákat is belenyomom és rántást készítek.
A darált sertéshúst, a tojásokat, a borsot, a paprikát, a köményt, a sót, a rántást és a rizst, valamint a vizet lazán összekeverem. Lerakom, az asztalra a káposztaleveleket, elosztom rajtuk a tölteléket és összegöngyölöm. Egy nagy fazék aljára vékony szeleteket vágok a füstölt szalonnából, és teszek rá egy réteg savanyú káposztát, majd rárakom a töltéseket és a tetejére szintén savanyú káposztát teszek. Én még ide is szoktam rántást önteni. Felöntöm vízzel, hogy ellepje, és kb. 1 óra hosszat fedő alap főzöm.
Amikor gazdagon szeretném, mint a képen is látszik, akkor még grillezek sertéshúst, és az is fogyasztjuk hozzá.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept