Fanta szelet
Fanta szelet
Hozzávalók 12 személyre
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 dl olaj
- fél csomag sütőpor
- 50 dkg túró
- 50 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 egész citrom héja, leve
- 7 dl szénsavas narancslé
- 2 csomag vanília puding
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
Piskóta:
A 6 tojást különválasztjuk. A fehérjét 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A másik 3 kanál cukrot belerakjuk a sárgájába, és kicsit felverjük. A lisztbe elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a habhoz fokozatosan belekeverjük a sárgáját, a sütőporos kakaós lisztet, és az olajat. 180 °-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Töltelék:
Addig míg sül a piskóta, összekeverjük a tölteléket: túrót, margarint, porcukort, vaníliás cukrot és citromot. Ha megsül a piskóta kicsit, hagyjuk kihűlni és utána kenjük rá egyenletesen a túrós tölteléket.
A narancsos tető elkészítése:
Egy kisebb lábasba tegyük bele a két pudingot és keverjük el a cukrot. Utána öntsük fel a 7dl szénsavas narancsos üdítővel. Alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett melegítsük addig, amíg fényes, sűrűbb állaga lesz, de ne legyen pudingszerű, de túl híg se. Kb. 3-5 perc alatt éri el a kellő állagot. Majd egy nagy kanállal kezdjük el fokozatosan rácsöpögtetni a túróra. Ha ez megvan, fél órát hagyjuk állni, majd hűtőszekrényben tegyük, a legjobb 1 éjszakára, de min. 3 órára.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept