Mascarponés kávétorta
Mascarponés kávétorta
Hozzávalók 8 személyre
Piskóta
- 6 tojás
- 6 ek. cukor
- 6 ek. liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 tk. instant kávé
- (1 tk. kávészirup)
Krém
- 50 dkg mascarpone
- 3 dl tejszín
- 2 ek. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 dl feketekávé
- 10 dkg 70%-os csoki
- 1/2 dl rum
- 1,5 cs. lapzselatin (8-9db)
- 20 dkg piros, 5 dkg zöld marcipán
- 10 dkg ét csokibevonó
- 1 tk. vaj
- 8 db babapiskóta
Elkészítés:
Piskóta:
A tojásfehérjét 3 ek. cukorral kemény habbá verjük, a sárgákat szintén 3 ek. cukorral és az instant kávéval kikeverjük. A sárgákat a fehérjébe forgatjuk, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Még melegen folpackkal bélelt, félgömb alakú tálba illesztjük, a kilógó széleket levágjuk.
Krém
A tejszínt felverjük, kétfelé vesszük. A mascarponét is két részre osztjuk. A zselatinokat hideg vízbe beáztatjuk, a csokit gőz fölött felolvasztjuk. A mascarpone egyik felébe 1/2 dl feketekávét, a másikba a felolvasztott csokit keverjük 1-1 kanál cukor és 1-1 cs. vaníliás cukor társaságában. A felmelegített rumban feloldjuk a zselatinokat és felét az egyik, felét a másik krémbe keverjük. A felvert tejszínt is hozzáadjuk a krémekhez.
Összeállítás
A tálba helyezett piskótára öntjük a csokis krémet, aminek a tetejét kirakjuk rumos, kávés tejbe áztatott babapiskótával. Erre jön a kávés krém. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap vigyázva, egy tálra borítjuk, a piros marcipánt kinyújtjuk és bevonjuk vele a tortát. Ezután megint megfordítjuk, és a tetejét bevonjuk csokimázzal (mintha föld lenne). Esetleg a levágott piskótát is rámorzsolhatjuk. A zöld marcipánból leveleket, a maradék pirosból virágokat mintázunk és a \"cserépbe\" ültetjük. A csokimázhoz vízgőz fölött felolvasztjuk a csokit 1 tk. vajjal.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept