Csúsztatott palacsinta
Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók 8 személyre
- 8 db tojás
- tej
- vaj
- vaníliacukor
- cukor
- csipetnyi só
- citromhéj
- liszt
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Nagyon könnyű, finom palacsinta. A tojássárgáját 8 ek. cukorral, reszelt citrom héjával, vaníliacukorral habosra keverjük. 10 dkg vajat is habosra keverünk cukorral.
A tojásfehérjét habosra verjük. Ezután, mint a piskótánál, az előkészített anyagokat összekeverjük óvatosan, hogy ne törjön össze a hab. Lassan adagolunk 8 kanál lisztet.
Ebből egy massza lesz, amihez kevés tejet adunk (3 deci).
A palacsintasütőbe ugyanúgy, mint a sima palacsinta sütéséhez, olajat hevítünk. Mikor már elérte a kellő hőfokot, 1 merőkanálnyi palacsintatésztát adagolunk ,csak az egyik oldalát kell kisütni. Akkor van jól megsülve, mikor az alja aranybarna, a felső része pedig habos, krémes. Ezután tányérra kicsúsztatjuk, a többit is egymásra rakjuk, mígnem eléri a torta formát. Erdei gyümölcsöntettel, vaníliás sodóval, de ezek nélkül is fogyasztható, nagyon finom.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept