Töltött vargányagombafejek
Töltött vargányagombafejek
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg sajt
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint majoránna
- pirospaprika
- őrölt köménymag
- fehérbors
- 1,5 kg vargánya (de lehet más is)
- 3 db zsemle
- 3 dl tejföl
- 1 db sertésmájkrém
- ízlés szerint só
- 2 dl étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- 1 db tojás
- kevés mustár
Elkészítés:
1,5 kg közepes vargányagomba fejeket megmosunk, a közepüket kikaparjuk, hogy kis mélyedéseket kapjunk. 1 nagyobb fej vöröshagymát megfonnyasztunk az olajon, pirospaprikával, fehérborssal, majoránnával, őrölt köménnyel ízesítjük, és hozzáadjuk a kikapart gombát, egy kisebb doboz sertésmájkrémet, 1 dl fehérbort és készre pároljuk. Amikor már megvan, a legvégén ízlésünk szerinti mennyiségű aprított petrezselyemzöldet is adunk hozzá. Közben langyos tejben megáztatunk 3 db száraz zsömlét, kinyomkodjuk a tejtől és a gombás- májkrémes raguhoz adjuk egy egész tojással együtt. Ezeket jól elkeverjük, és visszatöltjük a gombafejek mélyedéseibe. Tetejükre 3 dl tejfölből, egy egész tojásból, kevés mustárból öntetet készítünk és ebből minden gombafej tetejére teszünk, reszelt sajttal megszórjuk (lehet trappista vagy füstölt sajt), és sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Ha van időnk, a tejfölös krém helyett a tetejére sűrű besamelmártás is főzhetünk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept