Töltött vargányagombafejek

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Töltött vargányagombafejek

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg sajt
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint majoránna
  • pirospaprika
  • őrölt köménymag
  • fehérbors
  • 1,5 kg vargánya (de lehet más is)
  • 3 db zsemle
  • 3 dl tejföl
  • 1 db sertésmájkrém
  • ízlés szerint só
  • 2 dl étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • kevés mustár
Recept idők

Elkészítés:

1,5 kg közepes vargányagomba fejeket megmosunk, a közepüket kikaparjuk, hogy kis mélyedéseket kapjunk. 1 nagyobb fej vöröshagymát megfonnyasztunk az olajon, pirospaprikával, fehérborssal, majoránnával, őrölt köménnyel ízesítjük, és hozzáadjuk a kikapart gombát, egy kisebb doboz sertésmájkrémet, 1 dl fehérbort és készre pároljuk. Amikor már megvan, a legvégén ízlésünk szerinti mennyiségű aprított petrezselyemzöldet is adunk hozzá. Közben langyos tejben megáztatunk 3 db száraz zsömlét, kinyomkodjuk a tejtől és a gombás- májkrémes raguhoz adjuk egy egész tojással együtt. Ezeket jól elkeverjük, és visszatöltjük a gombafejek mélyedéseibe. Tetejükre 3 dl tejfölből, egy egész tojásból, kevés mustárból öntetet készítünk és ebből minden gombafej tetejére teszünk, reszelt sajttal megszórjuk (lehet trappista vagy füstölt sajt), és sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Ha van időnk, a tejfölös krém helyett a tetejére sűrű besamelmártás is főzhetünk.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük