Töltött karalábé
Töltött karalábé
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dkg margarin
- 3 db karalábé
- 15 dkg vargányagomba
- 10 dkg gyors rizs
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl étolaj
- 20 dkg darált hús (pulykamell, sertéscomb)
- 10 dkg reszelt sajt
- kevés bors
Elkészítés:
A karalábékat megpucolom, kettévágom, a közepüket kivájom, és 5 percre sós vízben főzöm. Majd kiveszem a vízből, egy tepsibe teszem, amibe beleöntöm a maradék olajat és a vizet. A karalábékat megszórom grill fűszersóval.
Közben kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítom, ráteszem az apróra vágott gombafejeket, majd a végén, mikor már majdnem puha, akkor a zöldségzöldjét is ráteszem.
A rizst, a darált húst, a gombás-zöldséges masszát, a tojást és a fűszereket összekeverem egy fakanállal.
Majd beletöltöm a karalábékba, a tetejére tejfölt és reszelt sajtot szórok, és kis margarinhalmokat teszek rá.
Sütőben kb.35-40 percig sütöm. Uborkasalátával tálalom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept