Skót krémes
Skót krémes
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 55 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 1 egész tojás
- 1 sütőpor
Krém
- 5 ek. cukor
- 1 l tej
- 2 ek. liszt
- 10 dkg margarin
Elkészítés:
Tészta
A hozzávalókat összegyúrjuk, és 4 lapot sütünk a tepsi hátoldalán. (Előtte zsírozzuk+lisztezzük.) Tepsi mérete: 29X22 cm.
Krém
A cukrot megolvasztjuk karamellnek. Ha a cukor felolvad, 1 l tejjel felengedjük. A tejhez előtte hozzáadtunk 2 ek. lisztet. Ha besűrűsödik, 10 dkg vajat keverünk bele.
A lapokat megtöltjük a langyosra hűlt krémmel. 1 éjszakán át puhulni hagyjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept