Narancstorta
Narancstorta
Hozzávalók 12 személyre
Piskóta
- 6 tojás
- 15 dkg cukor
- 16 dkg rétesliszt
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
Krém
- 3 tojássárgája
- 12 dkg cukor
- 2 ek. citrom leve
- 1 vaníliás cukor
- 1 (főzős) vaníliás pudingpor
- 4 dl 100%-os narancslé
- _Továbbá_
- 4 dl habtejszín
- 3-4 db narancs
- 2 tasak zselatin
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit összekeverjük és megsütjük.
A krém hozzávalóit felfőzzük és kihűtjük.
Közben kemény habbá verünk 4 dl habtejszínt, majd a kihűlt krémmel összekeverjük.
Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk, megkenjük a krémmel, rátesszük a felső piskótát, és az egészet beborítjuk a maradék krémmel. Narancskarikákkal díszítjük, majd zselatinnal bevonjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept