Lazaccal, vajbabbal töltött csigák
Lazaccal, vajbabbal töltött csigák
Hozzávalók 2 személyre
- 12 db csigatészta (lumaconi)
- 2 dkg vaj
- 1,5-2 evőkanál liszt
- 2-3 dl langyos tej
- csipet só
- 15 dkg vajbab
- 10 dkg lazac
- 3 evőkanál száraz fehérbor
- 2 evőkanál olaj
- só
- 1 db cukkini
- 2-3 evőkanál olívaolaj a sütéshez
- kenyérmorzsa vagy parmezán
- szárított paradicsom vagy belőle készült pesto
Elkészítés:
Előkészület
A lazacot alufóliára helyezzük, meglocsoljuk az olajjal és a borral, illetve sózzuk. Kb. 10-15 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.
Elkészítés
A csigatésztát a dobozában szereplő utasítás szerint megfőzzük sós vízben (kb. 13 perc alatt). A vajbabot sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
A vajból, a lisztből és a tejből besamelt készítünk (olvasztott vajban megpirítjuk a lisztet és felöntjük a tejjel), sózzuk ízlés szerint. Beletesszük a camembert sajtot, a vajbabot és a összevágott lazacot. Tovább ízesítjük, ha szükséges. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben, olajban megsütjük. Végül a csigákat megtöltjük a lazacos-vajbabos töltelékkel, mellé helyezzük a cukkinit. Megszórjuk a kenyérmorzsával és paradicsomos pestóval díszítjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept