Kacsacombfilé lencsesalátával
Kacsacombfilé lencsesalátával
Hozzávalók 2 személyre
Konfitált paradicsomhoz
- 5 dl olívaolaj
- 1 fürt koktélparadicsom
- só
- 2 gerezd fokhagyma
Kacsacombhoz
- 2 db kacsacomb
- só és bors
- 3 evőkanál rizsliszt (vagy teljes kiőrlésű búzaliszt)
Lencsesalátához
- 30 dkg lencse
- 1 tk. só
- ízlés szerint bors
- 1 db cukkini
- 6-7 db csemege uborka
- 1 fej lilahagyma
- 2 evőkanál olaj
- ízlés szerint citromlé
- petrezselyem
Elkészítés:
A konfitált paradicsom elkészítéséhez először megmossuk és megszárítjuk a paradicsomot. Ezután óvatosan forró olajba helyezzük, beletesszük a fokhagymát (egészben, nem pucolva,) és takarékra vesszük a lángot. 5-8 percig konfitáljuk a paradicsomot, attól függően, mennyire érett. Amikor elkészül, óvatosan kivesszük a paradicsomot, leitatjuk róla az olajat és megsózzuk. Ezután leszűrjük az olajat és félretesszük - további hozzávalókhoz használjuk fel egy részét, a maradék hűtőben tárolva pár hétig eláll, kiváló ízesítő.
A kacsacombot kifilézzük, bőrét beirdaljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és rizslisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben kevés paradicsomos olajat hevítünk, majd beletesszük a húst (először a bőrös felével lefele) és megsütjük.
A lencsesalátához az előzőleg beáztatott lencsét sós vízben megfőzzük. A cukkinit és a hagymát apró kockára szeleteljük és kevés paradicsomos olívaolajon kissé megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a lencsét, a felszeletelt uborkát és ízlés szerint tovább ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal és a citrom levéllel. Petrezselyemmel díszítjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept