Kacsacombfilé lencsesalátával

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kacsacombfilé lencsesalátával

Hozzávalók 2 személyre

Konfitált paradicsomhoz

  • 5 dl olívaolaj
  • 1 fürt koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma

Kacsacombhoz

  • 2 db kacsacomb
  • só és bors
  • 3 evőkanál rizsliszt (vagy teljes kiőrlésű búzaliszt)

Lencsesalátához

  • 30 dkg lencse
  • 1 tk. só
  • ízlés szerint bors
  • 1 db cukkini
  • 6-7 db csemege uborka
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint citromlé
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A konfitált paradicsom elkészítéséhez először megmossuk és megszárítjuk a paradicsomot. Ezután óvatosan forró olajba helyezzük, beletesszük a fokhagymát (egészben, nem pucolva,) és takarékra vesszük a lángot. 5-8 percig konfitáljuk a paradicsomot, attól függően, mennyire érett. Amikor elkészül, óvatosan kivesszük a paradicsomot, leitatjuk róla az olajat és megsózzuk. Ezután leszűrjük az olajat és félretesszük - további hozzávalókhoz használjuk fel egy részét, a maradék hűtőben tárolva pár hétig eláll, kiváló ízesítő.

A kacsacombot kifilézzük, bőrét beirdaljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és rizslisztbe forgatjuk. Egy serpenyőben kevés paradicsomos olajat hevítünk, majd beletesszük a húst (először a bőrös felével lefele) és megsütjük.

A lencsesalátához az előzőleg beáztatott lencsét sós vízben megfőzzük. A cukkinit és a hagymát apró kockára szeleteljük és kevés paradicsomos olívaolajon kissé megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a lencsét, a felszeletelt uborkát és ízlés szerint tovább ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal és a citrom levéllel. Petrezselyemmel díszítjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük