Rumos-szilvás süti

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rumos-szilvás süti

Hozzávalók 12 személyre

  • 2 kispohár kefir
  • 3 pohár cukor (a kefires pohárral mérünk)
  • 4 pohár liszt
  • 1 por étolaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 egész tojás

Krém

  • Szilva (aszalt szilvát használtam)
  • 1 csomag főzős puncsos pudingpor
  • 1 rumaroma
  • porcukor- kb. 15 dkg ízlés szerint
  • 15 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

A kefires sütit sokszor használom még tortaalapnak is.
A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal elkeverem, hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet. Kézi habverővel is simára lehet könnyen keverni. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm.
180 fokon tűpróbáig, kb. 20 percig sütöm légkeverésen.
Rácsra borítom, és a papírt lehúzom róla.

Elkészítem a krémet:

A pudingot az előírás szerint megfőzöm. Fél l tej helyett 4 dl tejjel.
Az aszalt szilvát előző este vízben beáztattam, reggelre visszanyerte eredeti nagyságát.
(Befőttként nem fogy el, aszalt gyümölcsként igen.)

Botmixerrel pépesítettem, belekevertem a pudingba. Habosra kevertem a vajjal és a rumaromával.
A kihűlt tésztát három részre vágtam, laponként megkentem.
Tetejére a felvert tejszínhab került, fél tábla csokit vízgőz felett felolvasztottam, rácsurgattam a tejszínre, és a villával hullámokat húzogatva összevegyítettem.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük