Rumos-szilvás süti
Rumos-szilvás süti
Hozzávalók 12 személyre
- 2 kispohár kefir
- 3 pohár cukor (a kefires pohárral mérünk)
- 4 pohár liszt
- 1 por étolaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 egész tojás
Krém
- Szilva (aszalt szilvát használtam)
- 1 csomag főzős puncsos pudingpor
- 1 rumaroma
- porcukor- kb. 15 dkg ízlés szerint
- 15 dkg vaj
Elkészítés:
A kefires sütit sokszor használom még tortaalapnak is.
A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal elkeverem, hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet. Kézi habverővel is simára lehet könnyen keverni. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm.
180 fokon tűpróbáig, kb. 20 percig sütöm légkeverésen.
Rácsra borítom, és a papírt lehúzom róla.
Elkészítem a krémet:
A pudingot az előírás szerint megfőzöm. Fél l tej helyett 4 dl tejjel.
Az aszalt szilvát előző este vízben beáztattam, reggelre visszanyerte eredeti nagyságát.
(Befőttként nem fogy el, aszalt gyümölcsként igen.)
Botmixerrel pépesítettem, belekevertem a pudingba. Habosra kevertem a vajjal és a rumaromával.
A kihűlt tésztát három részre vágtam, laponként megkentem.
Tetejére a felvert tejszínhab került, fél tábla csokit vízgőz felett felolvasztottam, rácsurgattam a tejszínre, és a villával hullámokat húzogatva összevegyítettem.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept