Túrós tekercs
Túrós tekercs
Hozzávalók 6 személyre
Piskóta
- 6 tojás
- 6 ek. liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 5 ek. porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 dkg holland kakaópor
Túrókrém
- 25 dkg tehéntúró
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 2 dl tejszín
- 1 ek. porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 1 cs. zselatin fix
Máz
- 1 ek. friss citromlé
- kb. 15 dkg porcukor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 3 ek. cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját 2 ek. cukorral, és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A fehérjébe vegyítjük a sárgáját, majd beleszitáljuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Lyukas fakanállal gyengéden simára dolgozzuk. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Még melegen nedves konyharuhára borítjuk, feltekerjük. Mikor kihűlt, megtöltjük.
A krémhez a túrót a joghurttal, a cukorral, a citromhéjjal robotgéppel simára keverjük. Beleöntjük a zselatin fixet, azzal is tovább keverjük 1-2 percig. A felvert tejszínt már fakanállal keverjük hozzá. Mielőtt rákennénk a kitekert piskótára, a piskótát vékonyan megkenjük valamilyen pikáns lekvárral (ribizli, málna).
A tetejét cukormázzal vonjuk be, díszíthetjük még gyümölccsel, marcipánból mintázott virágokkal, stb. A mázhoz a citromlét összekeverjük annyi cukorral, hogy kenhető, de ne folyós legyen. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept