Chilis-csokoládés kacsamell
Chilis-csokoládés kacsamell
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db kacsamell (300 gramm)
- ízlés szerint só
- 100 gramm étcsokoládé (legalább 70%-os)
- 1,5 dl tejszín
- ízlés szerint chilipehely
- 1 evőkanál kakaóbab töret a díszítéshez
Polentához
- 100 gramm kukoricadara
- 4 dl víz
- 1 dl tej
- 1 tk. só
- 40 gramm vaj
- fehérbors
Spárgához
- 1 csomag spárga (25-30 db)
- 1 ek. borecet
- 1 tk. só
- olívaolaj
Elkészítés:
1. A kacsamellet megformázom, a bőrét beirdalom, sózom, hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap egy magas falú, forró serpenyőben a szobahőmérsékletre hűlt kacsamellet a bőrével lefele téve megpirítom. A bőrös oldalát 5-6 percig pirítom, a másikat 3-4 percig, 80 fokra előmelegített sütőbe teszem és további 15 percig sütöm.
2. A csokoládémártáshoz vízgőz felett megolvasztom a csokoládét, hozzáöntöm a tejszínt, a kacsamellből kisült zsírból teszek 1 evőkanálnyit, hozzáadom a chilit.
3. A polentához a vizet felforralom, hozzáadom a tejet és a sót, folyamatos keverés mellett beleöntöm a kukoricadarát, (ha túl sűrű lenne, mehet bele még vizet), végül belekeverem a vajat és borsozom.
4. A spárgához kevés vizet öntök egy edénybe, hozzáadom a sót és a borecetet, amikor a víz forr, belehelyezem az előzőleg megtisztított spárgát, kb. 6 perc után kiveszem és jéghideg vízbe helyezem, végezetül megfuttatom forró citromos olajban.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept