Sültburgonya-krémleves szarvasgombával
Sültburgonya-krémleves szarvasgombával
Hozzávalók 2 személyre
- 4 db nagyobb burgonya
- 1 dl olaj
- 4 dl tej
- 1,5 dl tejföl
- zöldségalaplé
- só, bors ízlés szerint
- pár zsályalevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl lenmag
- szarvasgomba kaviár
Elkészítés:
A lenmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk.
A burgonyát előkészítjük, karikákra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, elkeverjük az olajjal és egy tepsibe tesszük. Melléhelyezünk pár gerezd (pucolatlan) fokhagymát és a zsályaleveleket. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Ezután egy lábosban felmelegítjük a tejet, beletesszük a sült burgonyát, kinyomkodjuk a fokhagyma belsejét és hozzáadjuk az alaplevet (annyit, hogy ellepje). 5 percig főzzük, majd leturmixoljuk. Visszaöntjük a levest a lábosba, felforraljuk a tejfölt, simára keverjük 1-2 dl levessel, majd azt is hozzáadjuk a krémleveshez. Ha túl sűrű, adunk hozzá még alaplevet, illetve sózzuk, ha nem lenne elég sós.
Tálaláskor a levest megszórjuk a lenmaggal és szarvasgomba kaviárra.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept