Mézes kuglóf
Mézes kuglóf
Hozzávalók 8 személyre
- 20 dkg liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 3 kávéskanál szegfűszeg
- 5 tojás
- 2 evőkanál víz
- 1 csipetnyi só
- 12,5 dkg porcukor
- 20 dkg langyos méz
- 22 cm-s átmérőjű kuglófforma
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét a vízzel és az egy csipet sóval felverjük, majd a porcukor felével kemény habbá verjük.
Egy tálba átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a fahéjat és a szegfűszeget.
A tojások sárgáját kb. 10 percig gépi habverővel habosra keverjük a maradék porcukorral.
Habverővel gyenge mozdulatokkal felváltva belekeverjük a habot, a lisztes keveréket és a mézet.
A tésztát beleöntjük a kivajazott formába, és azonnal a sütő közepére téve 30-40 percig sütjük.
A sütőt előmelegítjük 100 fokra, a légkeverésest 140 fokra.
Vigyázzunk mert a méz miatt hamar megég.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Amennyiben még ragad, de a teteje már jó, én alufóliát tettem rá és úgy sütöttem tovább, még pár percig.
A kuglófot rácsra borítva hagytam kihűlni.
Nagyon ízletes, könnyű tészta akár karácsonyra is. A kis mézes sütiket ki lehet vele váltani idő hiányában, csak akkor én csokoládéval locsolom még meg.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept