Tepsifüles
Tepsifüles
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db nyuszi
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db hagyma
- 1 db petrezselyemgyökér
- 3 evőkanál étolaj
- só
- őrölt bors
- majoránna
- bazsalikom
- egész kömény
Elkészítés:
A nyulat feldaraboljuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A fűszereket egy kistányérban összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a húsdarabokat. Egy tepsibe tesszük, a feldarabolt zöldségeket köré-közé rakjuk. Lefedve a sütőbe toljuk, kb. 220 fokon 1 órát pároljuk. Ezután a fedőt levéve meglocsoljuk az olajjal, a szalonnát rárakjuk, hogy minden húsdarabra jusson egy kicsi és ráolvadjon a zsírja. A sütőbe visszatéve 15-20-perc alatt pirosra sütjük. Bármilyen köret (párolt burgonya, rizs, a levével meglocsolt zsemlegombóc) illik hozzá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept